fbpx

Elmúlóban az ünnepek zaja. Tudtad, hogy januárban akarnak a legtöbben elválni? Az ok egyszerű: a karácsonyi szeretet ünnepe akkora elvárásokat ró a nyakunkba, hogyha nem jól kezeljük összeroppantja a már düledező alapokon álló kapcsolatokat.
Sokszor az érzelmek viharában, hirtelen felindulásból és meggondolatlanul döntenek egy hatalmas ajtócsapáshoz, ami egyben jelenti a házasság és párkapcsolat végét. Ebből jön a szakítás és válás.
Vajon van-e remény, hogy szakítás után működjön az

ÚJRAKEZDÉS

Ismerősek az alábbiak számodra?

November környékén gyülekeznek a viharfelhők, egyre feszültebb otthon a család, ill. a párkapcsolat.

Beszélgetésekből veszekedés

Ki és mit kapjon ajándékba, melyik családtag miért elviselhetetlen, kinek az anyja apja”hülyébb”, mikor mi legyen takarítva, ki mit intézzen el…

Aztán az otthoni fezsültséget enyhítik a munkahelyen szerveződő karácsonyi bulik hangulata.

Megy az évértékelés, a kollégák is elfáradnak, kezdenek fellazulni a személyes határok, jönnek az őszinte beszélgetések, de nem otthon, hanem bent egy kávé szünetben, aztán hosszabban a munka után, és megy a mentegetőzés:

„Bocs, drágám! Még maradnom kell!”

A legnagyobb durranása a céges buli 5. üveg pezsgőjének van, hiszen többnyire mindenkiben lapul már alkohol, kipirosodva, táncolva és bizony szerelemnek értelmezett testi felhevültségbe csap át a party.

Sok esetben innen indulnak a szeretői viszonyok, amit tüzessé kovácsol a titkolózás, elbújás, a felturbózott intimitás megélésének lángjai.

Ehhez képest az otthoni karácsony, ami tele van kapkodással, szétromboló beszólásokkal, terhes pillantásokkal, maga a pokol.

Könnyű elérni arra a szintre, hogy az ünnepek alatt nem csak a feldíszített karácsonyfa, hanem a

párkapcsolat, házasság is bedől

Kint perzsel egy új szerelem, bent a házasságban éget a lélek dühe. Ki bírja ezt ki? Könnyebb sokszor kiszállni, és „szerelemben elégni”. Igen ám, de ahogy ez a mondás is mutatja, éget a szerelem tüze, de nem mindegy, hogy mi vész el még e tűz martalékaként!

Ez az egész szituáció felfogható úgy is, hogy az új év megkezdése előtt, megnézitek, miért és hogyan jutottak erre a szintre. De fel lehet úgy is fogni, hogy kívülről próbáltok megoldani egy olyan, mélyebben gyökerező problémát, ami már régebb óta fennállt, de addig nem beszéltek róla. A szerető nem az oka a válásnak, szakításnak, hanem, a problémák feltárásának az első szintje!

Valahol a párkapcsolat, házasság idején, kinyílt az intimitáson egy nagy ajtó, ahol beléphetett a harmadik. Éljen! De sajnos előbb volt az ajtó, mint ő. Azaz, ha éretten és felkészülten lépnél tovább életed útján, akkor először az ajtót nézzük meg, aztán azt, hogy mi vezetett oda. Ha azok a múltbéli események feldolgozhatók, akkor rajta, tedd meg! Ha nem, akkor búcsúzz, engedj el boldogan és hálásan minden korábbi együtt megélt élménnyel.
S csak halkan jegyzem meg, ha ezt a ránézést és értelmezést kihagyod, azaz a mély önismereti ás párkapcsolat ismereti munkát, akkor nagy az esélye, hogy ez az ajtó a következő kapcsolatodban is megjelenik, majd szép lassan nagyra tárulva ki is nyílik!
Kérdés, hogy a te szeretőd lép be rajta vagy épp a következő párodé!

Ha nem akarnál Te a megcsalt fél lenni,

akkor, érdemes egy pillanatra megállni, és mindenre, ami ti együtt voltatok visszafelé ránézni. Ha ez megtörténik, akkor elhatározható, hogy számotokra mi a megoldás:

VÁLNI VÉGLEGESEN vagy az ÚJRAKEZDÉS!

Érintett vagy?

Olvasnál még többet is?

Akkor iratkozz el itt, hogy elküldjem azokat a párkapcsolati, akár párterápiás tippeket, melyekkel éretten és meggondoltan élheted meg a lelki és testi intimitás (szexualitás) mély, érzelem teli szintjeit!