fbpx

Elhagytak téged?
Megcsaltak, és te dobtad ki a Nagy Őt?
Eltávolodott  a párod, és úgy érzed itt a világvége?
Meg volt a holtodiglan és holtomiglan, most meg egyedül és összetörten böngészed a netet, porig alázva és totális cserbenhagyás áldozataként?

Akkor jó helyen jársz, mert van egy tuti receptem a számodra, íme:

Válás, szakítás vagy elhagyás feldolgozása lélekben – tippek és tanácsok

Ha ebben a helyzetben csücsülsz, akkor tudd, 4 érzelmi szakaszon fogsz átmenni, ami kihagyhatatlan, ha később ismét őszinte és mély kapcsolatot szeretnél megélni. Tudom, most felhorkansz és képzeletben baltát dobsz a monitorba, hiszen erre van a legkevésbé szükséged. Olyan mértékű fájdalom és bánat ill. harag lakhat benned, ami minden kapcsolatot mellőz. nem kívánsz osztozni magányodon, sőt félelemmel nézel a jövőbe, hiszen hogyan tudnál bízni, ha épp ebben tört meg Téged az élet?

egyedül vagy nagyon és magányosan, mégis próbálj bízni hinni abban, hogy nem marad így örökre!

A friss szakítás vagy válás után szaladhatsz azonnal másik férfi/nő karjába is, de ettől óva intelek. Magasabb a lehetősége ugyanis egy ismétlődő, gyorsan és fájdalmasan végződő párkapcsolatnak/házasságnak, ha nem gyászoltad el a válással/szakítással elszakadt kapcsolatot.

Min fogsz átmenni válás vagy szakítás után? Gyászolni fogsz. Ha „jól” csinálod, akkor borzalmas lelki fájdalmakon fogsz átvergődni. Sokszor fogod érezni, hogy semmi értelme más férfiakkal vagy nőkkel kapcsolatba kerülni. A saját önarcképedben sem bízol éppen, hogyan tudnál megbízni egy vadidegenben? Olyan csalódást éltél meg, ami mérhetetlen sebet ejtett benned. Ledarálva érzed önbecsülésed minden elemét. A szikrája is hiányzik önbizalmadnak, hogy bíznál akkor másban?

Hogyan bízz a válás vagy szakítás utáni felépülésben?

Mondhatnám, hogy egyszerű, hiszen csak gyászolni kell, és mehetsz tovább egyenest utadon, de sajnos, nem ilyen egyszerű ez, hiszen

 • menekülhetsz tagadásba: „Nem is hagytak el, csak szünetet kért a pasim/csajom!” (miközben egyértelműen kimondta a másik: „Soha többet nem akarlak látni!”,
 • elzárhatod haragodat, fájdalmadat, mert annyira mélyre vinne, amitől már megijedsz, így egyszer csak azt veszed észre olyan üres lett a lelked, mint egy kiapadt folyó,
 • vagy épp ellenkezőleg: hosszú évekig forralhatsz bosszút magadban, ami csupán idődet viszi, de kedvesedet nem hozza vissza, sőt, másokat is elveszíthetsz, akik menekülnek felbolydult lelkedtől,
 • szenvedhetsz a bűntudattól, amiben csupán ismétlődik az önvádad, a magad hibáztatása,
 • láthatod volt partnered, férjed, feleséged egyoldalúan „istennek” vagy a „pokol fattyának”, ami azért okoz nehézséget, mert lehetetlenné teszi, hogy magadban is megleld a már korábban önmagadba is beépült elvált társad lényegi részeit (egy isten(nő)höz soha nem lehetsz elég jó és megfelelő, hiszen ő oly magasan van, a pokol fattyához meg ki a csuda akarja önmagában meglelni?),
 • reménykedhetsz örökre a „visszajön hozzám, és olyan szép lesz, mint régen” mámorító ábrándjában, így nem tudsz újrakezdeni másik kapcsolatot,
 • stb.

Mit tegyél válás vagy szakítás után?

 1. Az első és legfontosabb, hogy engedd meg magadnak: ÉREZZ! Mindent, ami jön, engedd be! Ha rossz és fájdalmas, akár sírni és zokogni fogsz. Ha dühösséget élsz meg, akkor tombolni (akár törni-zúzni) fogsz. Ha szomorúság és bánat talál rád, akkor sóhajtozni és elmélázni fogsz.
  A lényeg minden rendben van így, ezek miatt abba ne hagyd azt, ami történik benned! Nem vagy Biorobot, EMBER vagy! Annyiféle érzésed van, mind csillag az égen. A gyász megsegít, hogy ebből a csillagos rengetegből, most megismerj egy tucatnyit. Tényleg ezt akarod kihagyni?
 2. Amint elkezdesz érezni, egyben látni fogod, hogy nem örökre maradsz valamely érzelmi mélyponton. Egyik pillanatban még bánattól és dühtől fortyogva fetrengenél a konyhakövön és aztán egy pillanat alatt szaladnál egyet bármerre a felszabadultságtól. Bizony, így megy ez. Hiszen ha kijöhet az a sok elfojtott rossz érzés, akkor jönnek ám a jók is szép sorjában. Nagyon izgalmas ez a szakasz, s egyben elég ijesztő is. Úgy működsz, mint egy nagykilengésű inga. Egyik végpontból lendülsz át a másikba. Szinte irányíthatatlanul s végeláthatatlanul.
 3. Találkozni fogsz a bűntudattal, az önváddal is. Akkor lesz értéke mindennek a szembenézésnek, ha önmagad is megvizsgálod: Te mit tettél ahhoz, hogy ez lett a vége a házasságodnak? Te mivel járultál hozzá, hogy a párkapcsolatod zátonyra futott?
 4. A legjobb, ha naplót vezetsz, hiszen ezzel végig követed önmagad és érzelmeid alakulását, valamint egy örök életű „szent irathoz” jutsz Önmagadról, amikor a világvége érzéstől elindulsz és a felszabadultság örömét találod meg legvégül Ez segít a későbbiekben, hogy amit írtál, bármikor erőt meríts magadból, magadnak!
 5. Ha egyedül nem megy, akkor gyere el személyesen hozzám, hiszen nagy segítség egy hiteles szakember egy kapcsolati krízisből való kilábalásnál! Itt  találsz engem:
  https://megcsalasterapia.hu/kapcsolat
 6. Ha még csak az olvasgatást választod, akkor gyere, iratkozz fel leveleimre, hogy megkapjad időben  a párkapcsolati témájú leveleket is!